Rött och blått.

Det här med politik är verkligen ingenting som intresserar mig även fast jag har en bror som är aktiv och hela tiden pratar och skriver politik.
Men någonting som gör mig mer tjuraktig än något annat är ändå politik. Hur människor blir när de diskuterar politik. Hur de kan slänga sig med uttryck fastän de inte alls vet varför i hela friden de säger som de gör eller vad det egentligen är som håller på att hända.
Min pappa har så länge jag kan minnas varit egenföretagare fram tills för några år sedan och därför har han jobbat mycket, sena kvällar och helger som han varit på fabriken eller suttit vid datorn. Det blir så när man har eget. Man blir sin egen chef men måste också ta hand om alla andra saker också. Alltså har min pappa jobbat mer än 100%-iga veckor, haft 2 barn och under en tid haft 2 hus med trädgård. Visst har alla i familjen hjälpts åt och fått det att funka men företaget är det pappa som har skött. Nu har han bestämt sig för att bara jobba 4 dagar i veckan och när jag berättade det för en kompis som är "röding" så säger han "det var ju konstigt, trodde din pappa var moderat, de vill ju att man skall jobba tills man dör." Trodde faktiskt att han skojade men det gjorde han ärligt talat inte. Han har ingen aning om att min pappa jobbat sena kvällar. Ibland nätter. Det är det som gör mig så irriterad med politik. Att en så intellektuell människa som min vän kan säga så korkade saker. Utan att ens veta något om vad han häver ur sig. Min pappa har ju faktiskt nästan jobbat ihjäl sig. Jag säger inte att jag har haft en frånvarande pappa, absolut inte. Han har alltid varit ledig när det varit semester och vi har fantastiska minnen tillsammans. Jag säger bara att politik gör smarta människor till rena idioter.


Höst, regn och blöta sadlar

I Halmstad ser vardagen likadan ut för oss allihop tror jag. Det regnar konstant, många försöker fortfarande envist ta sig fram på cykel med hjälp av palstpåsar på sadeln och luvan över huvudet så att man knappt ser något. Vi försöker att liva upp vardagen med hjälp av mysiga värmeljus och varm mat. Men ingenting hjälper när en hel stad håller på att gå i ide, man kan knappt tro att det är sant att så fort alla löv ligger på marken så går en hel stad i ide. Människor stannar inne, sköter så mycket som möjligt i hemmet. Det försöker jag och mina vänner liva upp med en fantastisk födelsedagsförfest och en Halloweeenfest där alla var utklädda.

Jag var rödluvan och amanda var mördad.

Jag fick ett hjärta av en söt pojk!