Jag orkar bara inte

Igår var min sista dag på jobbet. Idag är min första dag i hela mitt liv som arbetslös. Och jag har ingen ork till någonting. Jag försökte lyxa till morgonen med stor frukost, apelsinjuice och en sorglig film. Nu försöker jag orka gå 2 kilometer till arbetsförmedlingen men allt är mycket roligare. Allt är mycket roligare än att vara arbetslös. Och jag har aldrig varit det innan. Alla säger att nu måste du skriva in dig, nu måste du se till så att du kan få A-kassa och allt vad man nu måste se till. Men jag orkar inte. På ett år har jag varit ledig sammanlagt ca 3 veckor. Och det var i sommras när alla andra jobbade.
Snälla, kan jag få vara arbetslös bara 1 vecka? Ledig en vecka? Måste jag verkligen skriva in mig med det samma? Måste jag verkligen ringa till alla dessa fack och försäkringskassor och allt vad det är bara för att jag hade min sista dag på jobbet igår?
Handlar allt i livet om jobb, jobb, jobb? Kan det inte få handla om att inte vara sönder stressad innan man fyllt 21 år? Kan det inte handla om att få sova till längre än 7 någon mer gång än lördag och söndag? Kan det inte snälla få handla om någonting annat än att bara vilja gråta stup i kvarten fast man inte kan för att man inte har tid?
Kan det inte snälla bara få handla om att kissa ner sig av skratt åt löjliga saker, gråta av lycka och upptäcka saker?
Kan inte mitt liv som 20 åring få handla om någonting annat än att jobba? Jag skall jobba, resten av mitt liv och då kan väl en vecka få handla om att göra något annat? Jag behöver inte göra åt pengar jag inte har, jag har inget behov av det. Jag behöver inte vara iväg i 2 veckor på en utlandssemester (jag vill men jag behöver inte). Jag behöver inte göra någonting annat än att vara ledig, sätta mig på en buss, ett tåg och åka någonstans. Se en annan stad. Titta på bio i en annan stad. Titta på kattungar och bestämma mig för att köpa en fastän att alla säger att det kan jag inte göra. Det är klart att jag kan. Sällskap i en ensam lägenhet har aldrig någon dött av och katten kommer inte heller att dö. Jag har råd att ha en kisse. Inte en hund men en katt har jag råd med.
Jag vill bara göra någonting annat i en vecka. Speciellt nu innan det blir höst i den mest höstdeprimerade staden i Sverige. Jag behöver göra något annat. Vara stolt över mig själv för att idag är första dagen i hela mitt liv som arbetslös, jag har alltid jobbat. På alla lov och lediga dagar. Jag har råd att ha en katt och jag har råd att vara ledig lite. Jag har sparat pengar i hela mitt liv. Så jag tänker vara stolt. Jag behöver inte skämmas för att jag har varit utan jobb i en dag. Jag behöver vara stolt, gå med huvudet högt och vara ledig i en vecka!

Vet ni vad? Idag skiter jag i arbetsförmedlingen. Idag skiter jag i CV:n och personliga brev. Idag skiter jag i allt. Idag skall jag hem till mamma och pappa, idag skall jag äta lyxmat som bara mamma kan göra och idag skall jag busa med den finaste hunden i världen. IDAG skall jag åka och hälsa på hästarna! Idag skall jag bara göra saker som jag mår bra utav! Ingenting annat!

Kommentarer
Nicolina säger:

Det gör du rätt i.
Puss

2012-09-04 | 15:18:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback